Back

ⓘ Jinx




Jinx
                                     

ⓘ Jinx

Sastav je osnovao gitarist Coco Mosquito, koji je u svojemu demostudiju okupljao razne glazbenike. Tako je i upoznao izvodače koji su formirali prvu postavu Jinxa, medu ostalim i pjevačicu Yayu. Karijeru su započeli pod imenom "High Jinx", koje je proizašlo iz njihova nastupa u popularnome zagrebačkom klubu Saloonu. Kasnije je izbačen prefiks "High" jer su ih obožavatelji već na prvim nastupima prozvali Jinxima pa je i sastav prihvatio to ime. Prvi album "Sextasy" izdan je na engleskome jeziku. Berko i Samir 1996. godine pridružili su se sastavu na bubnjevima i bas-gitari. Godine 1997. Jinxi su potpisali svoj prvi ugovor s Aquarius Recordsom i izdali svoj drugi album zvan "Second Hand" s prvom uspješnicom Smijem se. Treći album "Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe", izdan 1999., donio je mnoge i danas poznate hitove, kao što su Bye Baby Bye i Koliko suza za malo sna. Godine 2001. izdaju vrlo uspješan album "Avantura počinje" s njihovim najpopularnijim hitom Tamo gdje je sve po mom, na udaraljkama im se pridružio Boris Popov. Iste su se godine i razišli.

Godine 2007. Jinxi su izdali svoj povratnički album "Na zapadu", potpisavši ugovor s Dallas Recordsom. Album je doživio uspjeh i izdana su tri singla: Na čemu si ti?, Na zapadu i Pored mene.

                                     

1. Diskografija

Albumi

  • Avantura Počinje 2001., isprva pod nazivom Paranormalno!
  • Second Hand 1997.,
  • Sextasy 1995.
  • Pogrebi&pomiriši 2017.
  • Sextasy 2000., posebno izdanje
  • Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe 1999.
  • Retro/Best of Jinx 2002.
  • Na zapadu 2007.
  • Diksilend 2010.

Singlovi

  • "bye baby bye" 1999.
  • "Maradona" feat. Davor Gobac 2017.
  • "Tamo gdje je sve po mom" 2001.
  • "Koliko suza" 1999.
  • "Smijem se" 1997.
  • "Ako si roden u pogrešno vrijeme" 2017.
  • "Na čemu si ti" 2007.
  • "Jesmo li dobro?" 2016.
  • "Da smo se voljeli manje" 2010.
                                     
  • Mister Jinx je izmišljeni lik koji se pojavljuje u talijanskim stripovima Martin Mystère i Nathan Never. On je genijalni, ali dijabolični znanstvenik koji
  • hrvatske pop skupine Jinx prvi nakon raspada skupine 2001., te ponovnog okupljanja 2006. godine. Nakon 6 godina stanke, u svibnju 2007. Jinx izdaju najavni
  • Bond upoznaje agenticu NSA Američka agencija za nacionalnu sigurnost Jinx Halle Berry i slijedi je do klinike, gdje ona ubija jednog od liječnika
  • hop glazbeni sastav kojeg su 1984. godine osnovali Ice Cube, K - Dee i Sir Jinx Grupa je počela svirati na zabavama koje je organizirao reper i producent
  • Beach Hovercraft Chase Some Kind of Hero? Welcome to Cuba Jinx Jordan Jinx and James A Touch of Frost Icarus Laser Fight Whiteout Iced
  • hrvatski glazbenici: Gibonni, Severina, Neno Belan, Danijela Martinović, Jinx Ivana Banfić, E.N.I., Martina Vrbos, Antonija Šola, Bojan Jambrošić, Plavi
  • Petrović all stars do pop i rock glazbe pips chips videoclips, Jinx Sa Jinxima snima i priznati album Tamo gdje je sve po mom Svira i s hrvatskim
  • god. nastup s Darkom Rundekom, Porin ljetna turneja s Jinxima 1998. god. nastupi s Jinxima i Darkom Rundekom Crni mačak i Porin 1999. god. nastup
  • demo sastava, na festivalu su nastupali i poznati sastavi kao što su Let 3, Jinx Elemental, Opća opasnost, Urban & 4, Pips, Chips & Videoclips, Belfast Food
  • informatičke sustave, prebacio u računala kriminaca zvanog Mister Jinx Tri godine poslije, 2097., Jinx je obećao pronaći ljudsko tijelo za Ravena, jer mu je ovaj

Users also searched:

...

Šalice League of Legends Vi vs Jinx Ideje za originalne poklone.

E tekućina Private Reserve Jinx je vrlo kompleksan e liquid sačinjen od egzotičnih, krajnjim kupcima, nedostupnih aroma te zbog toga ima vrlo specifičan okus. Ferragosto JAM 11 – TBF, Jinx i Maja Posavec predvode popis. Bez čekanja i bez plaćanja dostave. Nakon niza odlično prihvaćenih rodendanskih koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji 20 im je godina tek! grupa Jinx nastupa u. Markslöjd 107201 Kristalna stolna lampa JINX Svijet svjetiljki. ELLESSE tenisice JINX. 10% popusta se obračunava u košarici uz web akcija promo kod ne može se kombinirati s drugim promo kodovima i S&B karticom. Gloria jinx. JINX – SEXTASZY SECOND HAND. 59.00 kn. Nema na zalihi. Facebook Twitter Google LinkedIn. SKU: 3858886832157 Kategorija: CD izdanja Oznaka: CD2.


...